Hoe wordt hotmelt aangebracht?

Hotmelt moet doorgaans heet verwerkt worden, meestal tussen de 100°C en 200°C. Dit kan prima met standaard beschikbaar hotmelt lijmapparatuur. Er zijn diverse merken en applicatiemogelijkheden.

Standaard: lijmstrepen met een nozzle

De meest standaard hotmeltapparatuur is lijmapparatuur die met een verwarmde lijmtank, een verwarmde slang en applicatiemodule een streep legt op enige afstand van de nozzle. meestal ergens tussen de 0,5 en 5,0 cm vanaf het te verlijmen object.

hotmelt lijmstrepen

Hotmelt swirl

Op een eveneens standaard lijmsysteem van tank en verwarmde slang, kan ook een swirlkop worden gemonteerd. Deze swirlkop verdeelt de hotmelt over een groter oppervlak. Deze techniek wordt met name gebruikt om eenvoudig grotere oppervlakken te verlijmen. Bovendien koelt de hotmelt al af in de lucht, waardoor bij warmtegevoelige materialen geen vervorming door warmte optreed.

Hotmelt lijmpistool SWIRL apparatuur

Hotmelt coating nozzle

Hotmelt kan ook in een dunne laag met een nozzle worden aangebracht middels het standaard tank en slang systeem. Waar minimale laagdiktes, een nauwkeurig afgebakend oppervlak met een dunne laag verlijmd moeten worden.

Hotmelt coating nozzle

De wereldwijd beschikbare merken

Hotmeltservice is onafhankelijk specialist in hot melt lijmapparatuur. Wij kunnen hotmelt apparatuur leveren van installeren van alle merken zoals Nordson, Robatech, Valco Melton, ITW Dynatec en Meler.

Wereldwijd beschikbare merken hotmelt apparatuur