Hot melt lijmpistolen

Bent u nog niet overtuigd dat hot melt de juiste keus voor uw verbindingsvraagstuk is? Hotmelt service heeft een demo ruimte in Baarn waar u onder onze begeleiding proeven kunt doen met uw materialen, indien u zelf geen lijm mee brengt, kunnen we daar in adviseren.

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van hotmelt?

Hotmelt lijmen maken onmiddellijke, permanente verbinding op een grote diversiteit aan materialen mogelijk. Hot melts bevatten 100% vaste stof en dus geen schadelijke oplosmiddelen of water. Hot melt lijmen zijn ideaal voor snelle, herhalende verlijmingstoepassingen.

Hotmelt lijmen zijn ook beschikbaar als sticks of patronen, waarvan de standaard diameter 11mm is. Dit kan voor proeven of opstarten een goede optie zijn. Al snel is het interessant om een industriële hot melt smelter te kopen, deze investering verdiend zich snel terug in tijd en kostenbesparing op de hot melt.

Veel materialen kunnen met hot melt worden verlijmd. Wanneer de warme lijm met de onderdelen wordt samengebracht wordt de warmte snel verspreid via, waardoor de lijm afkoelt en zorgt voor een snelle verbinding. De verwerkingstijden worden technisch vaak omschreven als open tijd, en deze kan bij hot melt lijmen variëren van een paar seconden tot een paar minuten en zelfs permanent, bij zelfklevende hot melt lijmen. Het is een uitgebreid samenspel van de formulering van de hotmelt, de omgevingstemperatuur, de temperatuur van de te verlijmen substraten en de hoeveelheid en samenstelling van de gebruikte lijm.

Hot melts zijn 100% vaste, niet-giftige lijmen zonder water en oplosmiddelen. Hot melts zijn veilig en makkelijk verwerkbaar en vrijwel onbeperkt houdbaar.

Hot melt lijmapparatuur kan doorgaans worden gebruikt met veel soorten hot melt. Vooral merken alhttp://nordson.hotmeltservice.nls Nordson en Robatech bieden een hoge kwaliteit, er zij andere merken en universele onderdelen beschikbaar met een gunstigere prijs. Ons uitgangsputn is om uw productieproces volledig betrouwbaar in te richten. Hotmelts kunnen worden aangebracht in streep, parel-, swirl, volvlak en punt patronen. Hotmelt service biedt verschillende lijmpistolen.

Verpakkings hotmelt systemen

Hotmeltservice heeft uitgebreide ervaring in het Verlijmen karton, displays,  Verpakkingsassemblage .